Παρασκευή, Μαΐου 30, 2008

Παρασκευηηή!


Επιτέλους Παρασκευή και έφτασε η ώρα για ταξιδάκι. Βόλος είναι ο προορισμός μου! Σε δυο ώρες φεύγει το τρένο και ανυπομονώ να επιβιβαστώ! Θα τα πούμε ξανά από Δευτέρα, με την αποκάλυψη της αλήθειας στο παιχνίδι! Να περάσετε ένα τέλειο σαββατοκύριακο και να κάνετε πολλά μακροβούτια και πατητές. Και για αυτούς που δεν συμπαθούν πολύ το κολύμπι, υπάρχει πάντα η λύση της ηλιοθεραπείας!

Πέμπτη, Μαΐου 29, 2008

Ψέμα στο ψέμα.



Μετά από πρόσκληση του VagSiok και του Koulpa, παίρνω μέρος στο παιχνίδι με τα τρία ψέματα και τη μία αλήθεια. Από την αρχή που το είδα μου άρεσε πολύ. Είναι ωραίο να ψάχνεις να βρεις ψέματα που να μοιάζουν αλήθειες και να προσπαθούν άλλοι να μαντέψουν το σωστό.
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί. Γράφεις 4 προτάσεις που αφορούν εσένα. Ζητάς από τους αναγνώστες να ψηφίσουν ποια απ’όλες είναι αληθινή. Μόνο μία από αυτές ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Που κρύβεται, λοιπόν, η αλήθεια;

1. Ξέρω πολύ καλό πατινάζ και τα τελευταία τρία χρόνια, ασχολούμαι συστηματικά με το skateboard. Ελπίζω σύντομα να αποκτήσω χορηγούς, να κάνω φωτογραφήσεις σε περιοδικά, και να κάνω περισσότερο γνωστή στον πολύ κόσμο, την ομορφιά του αθλήματος.

2. Έχω κερδίσει σε διαγωνισμό ζωγραφικής το πρώτο βραβείο. Κι όμως, δεν μπορώ να τραβήξω ούτε μια ίσια γραμμή με το μολύβι. Μπορεί οι κριτές να κατάλαβαν ότι κατά βάθος έχω ταλέντο στο σκίτσο.

3. Λατρεύω τα παιδιά και θέλω πολύ να κάνω μια μεγάλη οικογένεια. Αν είμαι εργαζόμενη, θέλω να σταματήσω τη δουλειά μου και να φροντίζω τον σύζυγο και τα παιδιά μου.

4. Προτιμώ να μένω σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη ή σε ένα όμορφο χωριό, παρά να ζώ μέσα στο καυσαέριο και τη φασαρία που έχει το κέντρο της Αθήνας. Δεν αντέχω τον πολύ κόσμο και την κίνηση.

Να σημειώσω πως μόνο μία είναι αληθινή, οι υπόλοιπες είναι ψέμα από το Κεφαλαίο μέχρι την τελεία.

Περιμένω τις απαντήσεις σας με πολύ αγωνία και καλώ να παίξουν στο παιχνίδι το ροδοψαράκι, τον foutourista, τον dr.Seeng, τον rizobreaker και τον καημό.

Τρίτη, Μαΐου 27, 2008

Χρόνια πολλά γάτα!



Σήμερα είναι 27 Μαΐου, θέλω όμως να μιλήσω για κάτι που συνέβη σαν χθες πριν ένα χρόνο! Στις 26 Μαΐου του '07 γεννήθηκε η γάτα μου, η Μπουρμπουλήθρα! Είχε γενεθλιάκια λοιπόν χθες. Τούρτα δεν της έφτιαξα Της έκανα όμως άλλο δώρο που νομίζω ότι εκτίμησε ιδιαίτερα. Την άφησα ήσυχη και δεν την ενόχλησα όσο κοιμόταν! Μόλις ενός έτους και είναι ήδη έτοιμη να γεννήσει! Περιμένω πως και πως τα μικρά γατάκια! Να ξαναγράψω ότι όποιος θέλει μικρο, ζουμπορλούδικο, μαλλιαρό, χοντρουλό γατάκι, ας μου γράψει!
Χρόνια πολλά λοιπόν, Μπουρμπουληθρίτσα μου!


Το ροδοψαράκι, εκτος από την εκπομπή που είχε τις Τρίτες στο musiheaven, απέκτησε και την Δευτέρα, στις ίδιες ώρες, δηλαδή 8 με 10 το βράδυ. Η χθεσινή εκπομπή ήταν πολύ καλή και πολύ αστεία! Πρόγραμμα ελεύθερο και πολλές παραγγελιές. Από Τσικι-τσικι και Backstreet Boys(που τους θυμήθηκε;) μέχρι Madrugada και Ozzy! Συντονιστείτε εδώ!


Τι είδαν τα ματάκια μου μόλις; Ο μάι γκάντ! Ο Ψωμιάδης, κριτης στα καλλιστεία;; Τι γίνεται σ' αυτό τον κόσμο τέλος πάντων! Μου φαίνεται πως θέλουν να μας τρελάνουν τελείως!
Απολαύστε τώρα μια τηλεφωνική φάρσα που έχει ως αποδέκτη τον τηλενομάρχη! Είναι πραγματικά πολύ αστεία!



Να πω ευχαριστώ στον foutourista για τις ευγενικές του χορηγίες σε βιντεάκια!

Δευτέρα, Μαΐου 26, 2008

Ερωτεύτηκα το depon.


Πέρασε κιόλας η Κυριακή και να 'μαστε πάλι στη Δευτέρα! Αχ, πόσο γρήγορα περνάνε τα σαββατοκύριακα! Μου συνέβη κάτι πολύ παράξενο το Σάββατο. Αρρώστησα, κόλλησα ίωση μέσα στο καλοκαίρι! Και να σκεφτείτε πως όλο το χειμώνα την έβγαλα καθαρή από κρυολογήματα. Έπρεπε ο καιρός να φτάσει στους 35 βαθμούς για να αρρωστήσω. Μην το κάνω όμως μεγάλο θέμα, δυο κουτιά depon και ένα φορτηγό χαρτομάντιλα χρειάζομαι ακόμη και θα μου περάσει..
Καλή εβδομάδα σε όλους. Φροντίστε να την γιορτάσετε την τελευταία εβδομάδα της Άνοιξης!

Κοιτάξτε τι κάνει αυτός ο τύπος στο βίντεο.. Ζωγραφίζει, φωτογραφίζει και μοντάρει!

Πέμπτη, Μαΐου 22, 2008

Δύο φύλα και ένα μπάρμπεκιου.



Η εποχή τον Barbecues αρχίζει! Nα σας θυμίσουμε την συνηθισμένη διαδικασία αυτής της καλοκαιρινής μαγειρικής.

To Barbecue :
Σ' αυτήν την δραστηριότητα τα ταλέντα της μαγειρικής ενός αληθινού άνδρα. Μόλις ένας άνδρας δηλώσει εθελοντής να κάνει αυτό το είδος μαγειρικής, η αλυσίδα γεγονότων ακολουθεί ως εξής:

1. Ο άνδρας βγάζει την ψησταριά και τα κάρβουνα.

2. Η γυναίκα πλένει την σχάρα.

3. Η γυναίκα πάει στο μπακάλικο.

4. Η γυναίκα πάει στο χασάπικο.

5. Η γυναίκα πάει στο ζαχαροπλαστείο.

6. Η γυναίκα ετοιμάζει την σαλάτα και τα λαχανικά.

7. Η γυναίκα ετοιμάζει τα κρέατα για το ψήσιμο.

8. Η γυναίκα βάζει σε ένα δίσκο τα κρέατα με τα σχετικά μπαχαρικά και τα εργαλεία του ψησίματος.

9. Η γυναίκα φέρνει την σχάρα καθαρή και το δίσκο στον άνδρα που είναι ξαπλωμένος δίπλα στην ψησταριά απολαμβάνοντας την μπύρα του.

10. Ο άνδρας βάζει το κρέας πάνω στην σχάρα.

11. Η γυναίκα μπαίνει στο σπίτι να στρώσει το τραπέζι.

12. Η γυναίκα ρίχνει μια ματιά στα λαχανικά που βράζουν.

13. Η γυναίκα ετοιμάζει το επιδόρπιο.

14. Η γυναίκα ξανά βγαίνει έξω να πει στον άνδρα της ότι καίγεται το κρέας.

15. Ο άνδρας βγάζει το κρέας που παρά ψήθηκε από την σχάρα και το παει στην γυναίκα του.

16. Η γυναίκα ετοιμάζει τα πιάτα και τα βάζει στο τραπέζι.

17. Ο άνδρας βάζει να πιούνε.

18. Η γυναίκα ξεστρώνει το τραπέζι και ετοιμάζει τον καφέ.

19. Η γυναίκα σερβίρει τον καφέ και το επιδόρπιο.

20. Μετά το γεύμα, η γυναίκα μαζεύει το τραπέζι και το τραπεζομάντιλο.

21. Η γυναίκα πλένει τα πιάτα και συμμαζεύει την κουζίνα.

22. Ο άνδρας αφήνει την ψησταριά όπως είναι γιατί ακόμη καίγονται τα κάρβουνα.

23. Ο άνδρας ρωτάει την γυναίκα του αν χάρηκε που δεν μαγείρεψε σήμερα.

24. Με ένα απορημένο ύφος ο άνδρας βγάζει συμπέρασμα ότι οι γυναίκες δεν είναι ποτέ ευχαριστημένες.

Το έλαβα σήμερα σε email και μου φάνηκε πολυ αστείο. Και σε κάποια σημεία, ο άντρας της ιστορίας μου θυμίζει τον μπαμπά μου.
Ααα! Και τώρα με τα μπάρμπεκιου προσέξτε μην αρπάξει καμιά φωτιά και χρειαστεί πάλι να αγοράζουμε καναντέρ.

Παρασκευή, Μαΐου 16, 2008

Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω.



Μου έλειψε το blogάκι μου αυτή την εβδομάδα. Μου έλειψαν τα άλλα blog, μου έλειψαν και τα σχόλια. Το τελευταίο post ήταν μια ευγενική χορηγία της Ηλιάννας, αφού δεν έχω καθόλου χρόνο αυτές τις μέρες. Τρέχω από το πρωί μέχρι τι βράδυ Και εδώ γεννιέται το θεμελιώδες ερώτημα Γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο; Μα φυσικά γιατί βρήκα δουλεία. Είμαι πλέον, μια σκληρά εργαζόμενη νέα.
Τρία χρόνια ως φοιτήτρια, δεν κάνω κάτι περισσότερο από το να μην κάνω απολύτως τίποτα. Και αυτή είναι μια συνήθεια που απολαμβάνω ιδιαίτερα. Κι όμως από τη μια στιγμή στην άλλη, από το ατέλειωτο αραλίκι, βρίσκομαι να τρέχω σε δίκες, αυτόφωρα, εφετεία και ραντεβού. Να αλωνίζω καθημερινά την Ευελπίδων και να κυκλοφορώ με κύρος ανάμεσα στους υπόλοιπους δικηγόρους.
Ok, τα παραλέω. Αυτή θα ήθελα να είναι η δουλεία μου, αλλά τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε. Η δουλεία μου έχει να κάνει με αιτήσεις, πρωτόκολλα, ψάξιμο μέσα σε στοίβες από δικογραφίες και ατέλειωτες αναμονές στις γραμματείες. Δεν είναι τόσο άσχημο, όσο ακούγεται. Εξ' άλλου από κάπου έπρεπε να αρχίσω.
Έτσι έχουν τα πράγματα. Είμαι πλέον εργαζόμενη, σύντομα θα έχω τα δικά μου λεφτά και μόλις τα πάρω στα χέρια μου, είστε όλοι καλεσμένοι σε σπέσιαλ πάρτι!

Τρίτη, Μαΐου 13, 2008

Αδερφός-φίλος που λένε...

Ο καλύτερος φίλος είναι ο αδερφός. Μόνο μ΄αυτόν μπορείς να έχεις την πιο ειλικρινή,την πιο σωστή και την απόλυτα ανιδιοτελή σχέση. Είναι πάντα εκεί όταν τον χρειαστείς και είναι αυτός που θα σου δώσει την καλύτερη συμβουλή,χωρίς να σκεφτεί τίποτα άλλο παρά το δικό σου καλό. Ό,τι και να σου πει,σου αρέσει ή όχι,είναι το καλύτερο για σένα και το ξέρεις. Είναι αυτός που θα σου πει «Ρε μακάκα τι είναι αυτά που κάνεις;Πρόσεχε λίγο!» και εσύ αν και θα αντιδράσεις και πολύ πιθανό θα τσακωθείς μαζί του αρχικά,μετά θα κάτσεις μόνος σου και θα προσπαθήσεις να βρεις το γιατί σου είπε κάτι τέτοιο και έπειτα υποσυνείδητα,χωρίς να το καταλαβαίνεις,θα προσπαθείς να το αλλάξεις και στο τέλος θα του πεις και ευχαριστώ..
Ποτέ δε θα σε χρησιμοποιούσε για να πετύχει κάποιο δικό του στόχο γιατί απλά σ΄αγαπάει και η αγάπη που σου δίνει είναι κάτι το τόσο αθώο και τόσο γλυκό που λείπει από τη ζωή όλων μας..Και οι γονείς σε αγαπάνε,αλλά συνήθως δε μπορείς να έχεις την ίδια άνεση να μιλήσεις στους γονείς όπως στον αδερφό σου. Τέλος, ο αδερφός είναι ο μόνος άνθρωπος στον οποίο μπορείς να πεις οτιδήποτε σκεφτείς και να κάτσει να σε ακούσει και ο μοναδικός με τον οποίο θα τσακωθείς τις περισσότερες φορές στη ζωή σου και θα τον αγαπάς κάθε φορά το ίδιο ή και παραπάνω!!

Αδερφούλα μου σ΄αγαπάω και σ΄ευχαριστώ για όλα!!!

Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Στριφτοφιλοσοφίες




ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Θέλω να σας πω κάποιου είδους φιλοσοφίας για το στριφτό τσιγάρο και τη ζωή που έχει η αδερφή μου,γι αυτό να έχετε απόλυτη κατανόηση (σας παρακαλώ)!!! Λοιπόν ακούστε τι πιστεύει:

-Το στριφτό τσιγάρο είναι σαν τη ζωή ενός ανθρώπου…
-Αρχικά φτιάχνεται με φροντίδα και ανυπομονησία για να γίνει καλό,όπως φροντίζουν και ανυπομονούν οι γονείς να δουν το παιδί τους σωστά μεγαλωμένο…
-Η πρώτη τζούρα είναι τόσο απολαυστική όσο και κάποιες απολαυστικές στιγμές που ζει ο άνθρωπος…
-Στη συνέχεια καίγεται σιγά σιγά όπως σιγά σιγά μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε…
-Κάποιες φορές όμως,αν το αφήσουμε,το τσιγάρο σβήνει και αυτή η κατάσταση αντιπροσωπεύει τις κάποιες δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας…
-Όμως με τη δική μας βοήθεια ανάβει ξανά όπως με τη δική μας θέληση και τη βοήθεια των δικών μας ανθρώπων ξεπερνάμε τις δύσκολες αυτές στιγμές μας…
-Τέλος όταν το τσιγάρο τελειώνει ίσως ταλαιπωρηθούμε λίγο γιατί μπορεί να καούμε κάπως,έτσι φτάνουμε στα γηρατειά και τις πιθανές αρρώστιες που θα αντιμετωπίσουμε λίγο πριν το θάνατο…

Αυτά λοιπόν μου λέει συνέχεια και με έχει τρελάνει!!! Μήπως να της βάλω κανένα φίμωτρο να γλιτώσω;

Τετάρτη, Μαΐου 07, 2008

Ιδιογράφως.

Σήμερα ο koulpa με προσκάλεσε να παίξω σε ένα παιχνίδι με χειρόγραφες σημειώσεις. Δεν μπορώ να του χαλάσω το χατίρι. Όταν διάβασα τις οδηγίες του παιχνιδιού, χάρηκα. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και θέλησα να πάρω αμέσως μέρος. Αντιγράφω τις οδηγίες του παιχνιδιού: Πάρε ένα στυλό, ένα μολύβι, μια πένα, ένα μαρκαδόρο, μια κηρομπογιά, ένα κραγιόν και γράψε κάτι. Κάτι που να σε αντιπροσωπεύει όμως.Γράψε λοιπόν, σκανάρισέ το και ανέβασέ το στο blog σου.
Στην αρχή σκέφτηκα να το γράψω με κραγιόν, αναθεώρησα όμως πολύ γρήγορα. Αφενός δεν θα φαινόταν καθαρά και αφετέρου θα χαλούσε και το κραγιονάκι. Πήρα, λοιπόν στυλό και χαρτί, αφήνοντας με λυγμούς το πληκτρολόγιο.. Και voila τι μου ήρθε στο μυαλό, πέρασε στο χέρι μου και κατέληξε στο χαρτί.



Ομολογώ ότι βρισκόμουν σε κρίση γλυκιάς αισιοδοξίας. Δεν μου συμβαίνει συνέχεια, αλλά όποτε το παθαίνω μου αρέσει. Προσκαλώ κι εγώ με τη σειρά μου τον rizobreaker, το γουρούνι και το ποντίκι να πάρουν μέρος.
Αναλυτικές οδηγίες και συγκεντρωμένα τα σκαναρισμένα χειρόγραφα υπάρχουν στο Ιδιογράφως.

Τρίτη, Μαΐου 06, 2008

I'm back!


Θυμήθηκα πως στο δημοτικό σχολείο μας έβαζαν μετά από κάθε διακοπές να γράφουμε ένα σκέφτομαι και γράφω με θέμα: Πως πέρασα στις διακοπές. Κάτι τέτοιο θα κάνω κι εγώ τώρα μόνο που θα το διανθίσω με μερικές φωτογραφιούλες. Τέλος οι διακοπές και επιστροφή στα γνώριμα λημέρια! Δεν είναι τόσο άσχημο, όσο ακούγεται. Μου αρέσει εδώ κι ας μην έχω τη μαμά να μου μαγειρεύει και να με νταντεύει Υπάρχει ένα κλίμα ανεξαρτησίας και ξεγνοιασιάς που δεν το βρίσκεις εύκολα όταν είσαι με τους γονείς και το λοιπό σόι.
Αυτό που μου έλειψε περισσότερο κατά τη διάρκεια των διακοπών ήταν η σιωπή. Είναι μεγάλη υπόθεση τελικά να μην βομβαρδίζεσαι συνεχώς από ερωτήσεις για την καθημερινότητά σου, στις οποίες είσαι υποχρεωμένος να απαντάς. Κι όμως πέρασα καλά τις δυο αυτές βδομάδες. Ή μάλλον πέρασα τέλεια. Ήμουν σε εξοχή, μισό βήμα από τη θάλασσα και ένα βήμα από το βουνό. Ξεγνοιασιά, όμως όχιαπόλυτη, αφού είχα και να κανονίσω το πότε και που θα βγω τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα. Φραπέδες, μπύρες, τσιγάρα, τάβλι με θέα το Αιγαίο. Γέλασα πολύ μέσα στις διακοπές. Η παρέα μου στο χωριό αποτελείται από άτομα πιο αστεία και από το Χάρι Κλιν. Εγώ δυστυχώς εξαιρούμαι. Είδα όλο το σόι μου, τους φίλους μου και μέθυσαμε όλοι μαζί! Από τις πιο ευχάριστες στιγμές ήταν όταν ήμουν με τα δυο μου ξαδέρφια και φτιάχναμε πύργους στις λάσπες. Είναι που αυτά τα παιδιά ξυπνούν το ζώο μέσα μου, συγκεκριμένα το γουρούνι. Στην εκκλησία δεν κατάφερα να πάω. Όταν γινόταν η Ανάσταση έπαιζα τουρνουά πινγκ πονγκ με τη Γεωργία και τον Ηλία. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψω να αναφέρω τα φαγητά ανήμερα το Πάσχα. Ατέλειωτες μερίδες κρέατος παρέλασαν στο τραπέζι και οι καλοψημένες πετσούλες είχαν την τιμητική τους. Όσο για την μπουρμπουλήθρα, τη γάτα μου τρία θα πω: Βρήκε γάτους, βρήκε τη χαρά της και μάλλον βρήκε και την γονιμοποίηση. Σε δυο μήνες λοιπόν ετοιμάζομαι να γεράσω απότομα, αφού θα είμαι και επισήμως γιαγιά 'Όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει τα διάσημα τέκνα της μπουρμπουλήθρας, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μου.
Άθήνα και πάλι και πάμε γι' άλλα, παρέα με την Ηλιάννα.