Σάββατο, Ιουνίου 07, 2008

Λεωφορείον ο τρόμος.


Η αστική συγκοινωνία είναι πολύ εξυπηρετική για την μετακίνηση στην πόλη. Σε πάει παντού και μάλιστα φθηνά, αρκεί να έχεις λίγη υπομονή όσο περιμένεις στη στάση. Μόλις όμως μπεις στο λεωφορείο, αρχίζουν τα βάσανα. Κατ' αρχάς πρέπει να τρέξεις γρήγορα και να σπρώξεις τους πάντες, μέχρι να βρεις κάπου να πιαστείς. Αν κάνεις το λάθος και δεν κρατάς κάτι που θα σε στηρίζει, τότε ήρθε το τέλος σου. Στο επόμενο φρενάρισμα του οδηγού, θα κοιτάς τον ουρανό του οχήματος και δυο κιλά μπανάνες που γλίστρησαν από την τσάντα της διπλανής, θα σε κάνουν να νιώθεις τσικίτα. Και εκείνη τη στιγμή, θα ακουστεί από το ραδιόφωνο που παίζει με την ένταση στο τέρμα, η φωνή του Σταρόβα που θα σου υπενθυμίσει ότι τσικίτα γεννιέσαι, δεν γίνεσαι! Μετά κόπων και βασάνων θα σηκωθείς και θα κοιτάς μόνο έξω από το παράθυρο για να αποφύγεις τα βλέμματα των συνεπιβατών που σε κοιτάνε γεμάτα λύπηση. Θα βάλεις και τα ακουστικά στα αυτιά για να μην ακούς τον καθένα που θα έρθει να σου διηγηθεί τι είχε πάθει αυτός πέρυσι, στο τρόλεϊ το 25 καθώς πήγαινε Παγκράτι και μπέρδεψε τις στάσεις και κατέβηκε πιο κάτω και μπλα μπλα μπλα...
Στην επόμενη στάση θα ανέβουν εκατό άνθρωποι μαζί, βρίζοντας όλοι τον οδηγό που τους έκανε να περιμένουν τριάντα έξι ολόκληρα λεπτά. Η γιαγιά που πριν σου έλεγε την πονεμένη ιστορία της, τώρα προσπαθεί να κάνει την ταξιθέτρια και φωνάζει προς το αδιάφορο πλήθος.. Κύριε κάνετε λίγο δεξιά! Ελάτε προς τα πίσω οι τρεις τελευταίοι! Μόλις την ακούς να δίνει οδηγίες, είσαι έτοιμος να την πνίξεις και μετά να την βάλεις να κάνει τρία βήματα αριστερά. Αλλά συγκρατείσαι. Σε τρεις στάσεις κατεβαίνεις.. Και τότε έρχεται και στέκεται μπροστά σου (κατόπιν οδηγίας της παρ' ολίγον πνιγμένης κυρίας) ένας τύπος που δεν έχει ανακαλύψει ακόμη τα αποσμητικά. Απλώνει το χέρι του για να πιαστεί στις κρεμαστές χειρολαβές και η γνωστή κυρία ανοίγει το παράθυρο που βρίσκεται πίσω από τον μυρωδάτο κύριο. Ο αέρας σε φυσάει στο πρόσωπο και η αποπνικτική μυρωδιά του ιδρώτα, τρυπώνει στα ρουθούνια σου. Κοιτάς αν υπάρχει κενός χώρος για να τρέξεις και να σώσεις τα πνευμόνια σου, αλλά το λεωφορείο είναι ασφυκτικά γεμάτο. Και εσύ κοντεύεις να πάθεις ασφυξία, όταν βλέπεις τη στάση που πρέπει να κατέβεις. Σε πλημμυρίζει μια ανείπωτη χαρά και ποδοπατάς όλους τους υπόλοιπους για να προλάβεις να βγεις πρώτος από αυτό το λεωφορείο του τρόμου.
Σκέφτεσαι ότι είσαι πολύ γκαντέμης και σου συμβαίνουν όλα αυτά, μέχρι που βλέπεις έναν άλλον ταλαίπωρο άνθρωπο να εκτινάσεται από το λεοφωρείο με την ίδια χαρά στο βλέμμα. Καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι μόνος και συνεχίζεις ακάθεκτος για το πάρεις το επόμενο λεοφωρείο..

29 σχόλια:

VagSiok είπε...

Τα είπες όλα.. :-))
Κορυφαίο post!!
Καλη σου μέρα..

ΥΓ:Ένα επιπλέον τρομακτικό γεγονός είναι οταν με κόπους και βάσανα φτάσεις στο μηχανημα να ακυρώσεις το εισιτήριο και αυτό δε λείτουργει..

Β. είπε...

Ποσο πολυ χαιρομαι που ζω στην Θεσσαλονικη.. Που τουλαχιστον... Δεν ειναι τοοοοσο χαλια οσο εκει η Πρωτευουσα!

Παρολα αυτα, εμεις εχουμε αλλα.... Την Πολυξενη και την Γεωργια.. Οι 2 γκομενες που ανελαβαν την αναγγελια στασεων στα αστικα.. Η Μια ειναι χαρουμενη και η αλλη απο το 3ο Ραιχ. Τοσα χρονια τις μαθαμε τις στασεις τωρα θυμηθηκατε να μας ενημερωσετε?...

Απαραιτητο αξεσουαρ λοιπον, ειδικα τα πρωινα το μπ3 για να μην ακουμε "Επομενη σταση, next stop Μποτσαρη!"...

Συνεργατααααα!

fouTouristas είπε...

Ωραιο και παντα επικαιρο το ποστ σου! ;)

Με αφορμη το παραπανω σχολιο, μαλλον ειναι καλυτερα στον τομεα αυτο στην Αθηνα, καθως και μετρο που λειτουργει εχουν, και γραμμες τρολευ που εξυπηρετουν πολυ κοσμο, ακομη και το υπερβολικα αργο και της υπομονης τραμ. Α, προαστιακος πιανεται;

Πολυ κακη εμπειρια επισης οι τυποι που καθονται ακριβως μπροστα στις πορτες, ακομη και αν ειναι να κατεβουν 3264889341 στασεις παρακατω..

john savvopoulos είπε...

Κάπως έτσι φαντάζομαι ήταν και τα τρένα στη Βομβάη στις αρχές του πέρασμένου αιωνα. Ωραια πράματα. Με ενα αέρα κοσμοπολίτικο

Να σαι καλα μπουρμπουλήθρα

dr.SeenG είπε...

Ο Χριστός και η Παναγία!!! Όχι μόνο σιχαίνομαι αυτή την κατάσταση... είναι και ο γλαφυρός τρόπος που την περιέγραψες και όσο να'ναι... με τρομοκράτησες λίγο :P
Ρε Κατερίνη και πάλι Κατερίνη. Αλλά ακόμα κι όταν είμαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, προτιμώ να χαλάσω μερικά ευρώ παραπάνω για ταξάκι.
Αυτό με την μπανάνα, όλα τα λεφτά!!!!
χαχαχαχαχαχαχαχα!
Φιλιά κούκλα μου, φοβερό το ποστ!

Β. είπε...

@ Ax φιλεναδα τι να σου πω... Αν ειναι το κανουμε και μαζι το ταξιδι γιατι το λατρευω σε λεω... (Τerasbetoni 4ever!)..

Οσο για το μικ, τελικα αλλαξα τα σχεδια μου :| και επειδη δεν ηθελα να αδικησω κανενα, δεν θα χρησιμοποιησω καμια ηχογραφηση... Παντως εισαι θεα που σπευδεις να παρεις μικ για αυτο αν και ξερω πως ολα τα κανεις για την κουφαλα την δημοσιοτητα...

Καλημερα να χουμε :D

Skouliki είπε...

μπουρμπουληθρακι....ηρθα να πω οτι δεν μπορω να κοιμηθωωωωωωωω

σε ποια σταση να παω ?????

koulpa είπε...

χαχα γλαφηρότατη περιγραφή..:):)
εγώ το έκοψα από το 73.. προτιμούσα να πηγαίνω πακράτι-καλαμακι με ταπόδια.. έκτοτε μπένω ανα δεκαετία.. και πρέπει να ομολογήσω ότι βελτιώνονται..:):)
καλημερούδια:):)

Γ.Π. είπε...

Γλαφυρότατη σαν άλλος Στίβεν Κίνγκ...
Αληθινή σαν ηλιοκαμμένος ρεπόρτερ στη λαϊκή του Κολωνού...
Εκτονωτική σαν μπύρα μετά από 5 κομμάτια πίτσα...
Απλά συγχαρητήρια!
Όσο για μένα..
Τρια νούμερα έχω στο μυαλό...
Και αυτά μου φέρνουν τρόμο!
550!!
Και η πόρτα να ανοιγοκλείνει πάνω σου ενώ βράζεις στην Κηφισίας...
Κάτι μου λέει ότι και 5€ να πάει η βενζίνη δε θα το αφήσω το τουτού!
Καλημέρα, φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

@ μπουρμπουλήθρα,
Αυτό δεν είναι ταξίδι με αστικό, είναι το ταξίδι του Ιντιάνα Τζόουνς στην ζούγκλα με τους άπλυτους Τανγκανίκα στον δρόμο προς το μεροκάματο!


@ ροδοψαράκι,
Μιας και εγώ ζω στη θεσσαλόνικη, δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και ξένοι που θέλουν να ξέρουν που είναι κάποια στάση.

KitsosMitsos είπε...

Νοξίμα και Ρεξόνα θα έπρεπε να πωλούνται υποχρεωτικά μαζί με το εισιτήριο. Έλεος πια!

manolito είπε...

Πολύ δυνατό! :))))
Θα συμφωνήσω με το ροδοψαράκι
Πλέον στη Θεσσαλονίκη έχουμε και ηχητικά εφέ! Σας μιμηθήκαμε βλέπεις...
Επόμενη στάση...next stop... Τερματικός σταθμός... "Σταθμός"! Ήμμμαρτον ρε συ!
Καλημέρα μπουρμπουλήθρα-τσικιτα-Rexona

ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ είπε...

Μπράβο σου...
Πολύ σωστή κι αληθινή τοποθέτηση...

:-)

Roadartist είπε...

Σε καταλαβαινω απολυτα......
Γι'αυτο δεν ειναι λιγες οι φορες που σκεφτομαι να την κανωωωωωω αντε φιλακια...καλη κυριακη :)

thesikaleon είπε...

Αφήστε τις μεγάλες πόλεις...

για να ζήσετε κάποια μέρα παργματικά

Μπουρμπουλήθρα είπε...

@ vagsiok Και αναγκαζεσαι να πας στο μπροστινο μηχανημα. Ομως για να φτασεις μεχρια αυτο πρεπει να σπρωξεις ολους τους επιβατες, οι οποιοι μαλλον καθισαν σε αυτη τη θεση για να σου σπασουν τα νευρα! Ευχαριστω για τα καλα λογια vagsiok!

@ ροδοψαρακι - συμπεθερακι Ειναι τσεκαρισμενο οτι τις λενε Γεωργια και Πολυξενη ή απλά αυτα τα ονοματα ταιριαζουν στις φωνες! Ε, οχι ρε συ.. ηθελα να το κανω το σποτσκι, αλλα ο δολος σου δεν εχει ορια. Δεν αφηνεις τον Ιο και εμενα να παρουμε μερος γιατι τρεμεις πως θα ρουφηξουμε ολη τη δημοσιοτητα με τις μαγικες ατακες και τις ερωτικες φωνες μας και μετα ολοι θα ελουν να ακουν μονο εμας και οχι τους Purple και Sabbath (καλα, ποιοι ειναι αυτοι, τους ξερει η μανα τους;). Τελος παντων επειδη ειμαι μεγαλοψυχη και ο Ιορδανης ειμαι σιγουρη οτι ειναι το ιδιο σου τη χαριζουμε αυτη τη φορα.

@ foutouristas Αχ αυτο το καταραμενο και παναργο τρταμ. Δεν αντεχεται με τιποτα.. Οσο για τους τυπους που καθονται μπροστα στην πορτα ειναι μαλλον επειδη θελουν να ελεγχουν ποιος μπαινει και ποιος βγαινει!

@ john black Βομβαη και πρασινα αλογα, παρε το τρολεϊ το 3 και και ονοσταλγησε τα τρενα του περασμενου αιωνα γιατι ηταν σιγουρα πολυ καλυτερα.. Καλησπερα johny!!!

@ dr.seeng Δοκτωρ μου, πως να το παεις αυτο το ρημαδι το ταξι; Απο τη μια θελει να ξοδεψεις μια περιουσια με την τοση κινηση και απο την αλλη δεν ερχονται ποτε οταν τα χρειαζεσαι. Μονο οταν δεν εχεις ουτε σεντ στην τσεπη, περνανε επειδικτικα απο μπροστα σου. Πολυ γκρινιαζω ε;

@ skouliki Η καταλληλη σταση για τις αυπνιες ειναι η μπρουμητα με αγκαλια το μαξιλαρι. Στα εκατο προβατακια που θα μετρησεις, περναει και ενα λεωφορειο για το τριτο ονειρο!!! Καλως ηρθες!

@ koulpa Καλως τον τρελο κουλπα! Μα καλα παγκρατι - καλαμακι με τα ποδια? Αυτη η διαδρομη θελει δυο μερες περπατημα!! Πως τα καταφερνεις μου λες;

@ Καημος Αχ μουα ρεσουν οι κολακειες παρα πολυ! Και εσυ εισαι ειδικος σε αυτες! 550 με κινηση και γεματο απο κοσμο? Ωχ, πολυ κακο.. Αν και με το αυτοκινητο δεν φτανεις πιο γρηγορα, απλα γλιτωνεις το σταματα ξεκινα και τα ανωφελα σπρωξιματα!

@ stardust Καλως ηρθες στο μπλογκ! Πολυ ωραιο το σχολιο σου αν και το μονο που ξερω απο Ιντιανα Τζοουνς ειναι οτι παιζει ο Χαρισον Φορντ.. Ή και σε αυτο κανω λάθος; Οσο για τη διενεξη σου με τη συμπεθερα μου, φμην ανησυχεις, ψαρακι ειναι.. Μπορει να κανει μπουρμπουληθρες αλλα δεν ειναι γεματες με δηλητηριωδη αερια. Αχ τι λεω; Τελος παντων, ευχαριστω που περασες!

@ Kitsosmitsos Ωστε σε αυτες τις εταιρειες δουλευεις και ηρθες εδω να μας κανεις γκριζα διαφημηση. Σε πιασαμε ομως.. Ζητω το Fa κατω η noxzima!

@ manolito Τι γινεται ρε παιδια? Ολοι Θεσσαλονικεις ειστε; Πλακα θα εχουν οι αναγγελιες σε λεωφορεια. Και αυτες συνεχιζουν να λενε ακομη κι αν στην εν λογω σταση δεν σταματαει καν ο οδηγιος ε? Χαχχα!!

@ Σωμα που χορευει Ευχαριστω που ηρθες απο εδω! Ωραιο ονομα, υποθετω πως βρισκεσαι εν αναμονη του καινουργιου δισκου ε; Καλησπερα!

@ roadartist Που θα βρεις καλυτερα αγαπητη μου? Καλη εβδομαδα!!!

@ thesikaleon Στελιο μου και μεγαλες πολεις εχουν την ομορφια τους κατα εναν περιργο τροπο. Μαλλον κατι εχει το καυσαεριο!

koulpa είπε...

xaxa το 73 το έκανα κάθε πρωί σε μιάμιση ώρίτσα.. τώρα δε ξέρω..:):)
καληνυχτούδια:):)

geokalp είπε...

συμφωνώ με koulpa!

προτείνω μηχανή-παπάκι-σκούτερ (μ'αυτή τη σειρά)

p.s. τρομερό ποστ! τι σου βγήκε..

ZouZouna είπε...

χα χα χα! κι εμένα με λένε σνόμπ, γιατί ΔΕΝ μπαίνω στην συγκοινωνία. Καλημέρα !!!

Β. είπε...

Απλα τους ταιριαζουν οι φωνες!!!
Την ακους και λες, να μια Πολυξενη! Να μια Γεωργια!!!

Εισαστε απλα ο νεος γκαντι και η μητερα τερεζα, τοσο καλοι και παναρετοι...

Αχ τωρς που πα παναρετοι, συγχιστηκα θυμηθηκα εναν παπα! Θυμισε μου να σου πω!!!!!!!!

Μπουρμπουλήθρα είπε...

@ koulpa Τι λες να σου αναθεσω μια αποστολη. Οταν βρεις χρονο κανε παλι αυτη τη διαδρομη και πες μας σε ποση ωρα πας παγκρατι - καλαμακι εν ετει 2008;

@ geokalp Το καλο των λεωφορειον σε σχεση με τις μηχανες ειναι οτι δεν αναβουν μικρα κοκκινα λαμπακια! Χαχαχα... Καλημερα!

@ Γλυκο-Κερασο-ζouzouna Καλημερα σνοπμαρια!!!

@ ροδοψαρακι Επιτελους καταλαβες την αγιοτητα μας! Συγχαρητηρια τεκνον μου!

geokalp είπε...

έτσι, ε;

για πιάσε τώρα το ..χερούλι!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλέ αυτό δεν είναι διαδρομή.. είναι ψυχολογικό τεστ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ή αλλιώς crash test με τις αντοχές σου!!!!!!

καλησπέρα!

koulpa είπε...

χαχα εντάξη θα το κάνω το πήραμα.. αλλά από βδομάδα που θα πέσει η δουλειά.. και θα γυρίσω ή με ταξί ή με το ασθενοφόρο..:):)
καληνυχτούδια:):)

tzonakos είπε...

Το στριμωξίδι και οι μυρωδιές ειναι τόσο ανυπόφορα μεσα σε λεωφορείο !
Κακώς η καλώς, κινούμαι πλεον με αυτοκίνητο και μετρό. Ετσι κι αλλιώς μόνος νιώθω κι εγω.

? είπε...

άπαιχτη φωτό! ταιριάζει απόλυτα!

Κατουρημένη ποδιά είπε...

τουλάχιστον έχει στάσεις..

Crazy Tourists είπε...

Καλημέρα!
Υπέροχη ανάρτηση!!
Αυτό το πράγμα με τις μυρωδιές πάντως...

CrazyTourist2

Leviathan είπε...

kala foveri perigrafi!!!!pados krima giati etsi distixos einai...kalispera!!!!