Τρίτη, Ιουνίου 03, 2008

H αποκάλυψη.


Έφτασε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Το παιχνίδι με τα ψέματα έλαβε τέλος. Έχουμε, λοιπόν και λέμε.

1. Ξέρω πολύ καλό πατινάζ και τα τελευταία τρία χρόνια, ασχολούμαι συστηματικά με το skateboard. Ελπίζω σύντομα να αποκτήσω χορηγούς, να κάνω φωτογραφήσεις σε περιοδικά, και να κάνω περισσότερο γνωστή στον πολύ κόσμο, την ομορφιά του αθλήματος.

Αυτό θα μπορούσε να είναι αλήθεια αν είχα επισκεφθεί κι άλλες φορές το μαγαζί με τα πατίνια που υπήρχε στο χωριό μου. Σταμάτησα όμως στην πρώτη φορά αφού θεώρησα άσκοπο να κάνω βόλτες πάνω σε τέσσερις ρόδες και να φοράω παπούτσια που πριν από εμένα είχαν φορέσει αμέτρητοι άλλοι. Εξ' άλλου το μόνο που έκανα ήταν να κρατιέμαι από τις μπάρες και να τρέμω την γελοία πτώση που θα είχα αν κάτι πήγαινε στραβά. Αργότερα αποδείχθηκε λάθος που σταμάτησα να πηγαίνω εκεί, αφού ο μεγάλος μου έρωτας (με περνούσε 10 χρόνια, πως να μην είναι μεγάλος;) ήταν γιός του ιδιοκτήτη. Όσο για το skateboard, η μόνη μου επαφή με το άθλημα, είναι τα παιδιά στο Σύνταγμα, που κάθομαι μερικές φορές και τα χαζεύω.

2. Έχω κερδίσει σε διαγωνισμό ζωγραφικής το πρώτο βραβείο. Κι όμως, δεν μπορώ να τραβήξω ούτε μια ίσια γραμμή με το μολύβι. Μπορεί οι κριτές να κατάλαβαν ότι κατά βάθος έχω ταλέντο στο σκίτσο.

Και ναι, είναι αλήθεια! Έχω κερδίσει σε διαγωνισμό ζωγραφικής με το γυμνάσιο. Ήταν ενας διαγωνισμός για τα γυμνάσια και λύκεια της Εύβοιας. Βοιωτίας και Λιβαδείας. Επίσης ισχύει οτι δεν μπορώ να τραβήξω ούτε μια ίσια γραμμή. Ισχύει όμως και η τύχη του ατάλαντου. Και όσον αφορά στη ζωγραφική, είμαι τελείως άσχετη.

3. Λατρεύω τα παιδιά και θέλω πολύ να κάνω μια μεγάλη οικογένεια. Αν είμαι εργαζόμενη, θέλω να σταματήσω τη δουλειά μου και να φροντίζω τον σύζυγο και τα παιδιά μου.

Λατρεύω τα παιδιά, όταν αυτά λέγονται Γεωργία και Ηλίας και είναι πρώτα ξαδερφάκια μου. Μόνο αυτά. Επίσης τρέφω μεγάλο μίσος σε όσους βλέπουν μωρό σε καροτσάκι στο δρόμο και κάνουν μισάωρη στάση πάνω από το κεφάλι του φωνάζοντας "Άχου το μωρέ, τσίκι τσίκι, κούστου κόυτσου, γούτσου γούτσου" και παρόμοιες βλακείες, λες και το μωρό θα καταλάβει τις άναρθρες κραυγές τους, θα τους απαντήσει και θα ανοίξουν επικοδομητικό διάλογο με θέμα το αγκού αγκού.
Όσο για το αν θα παρατούσα τη δουλεία μου. Όχι, δεν θα ήθελα να το κάνω αυτό. Θα προτιμούσα να έλεγα ότι ποτέ δεν θα παρατούσα τη δουλειά μου, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψεις πως θα έρθουν οι καταστάσεις. Ο γάμος πάντως δεν είναι ούτε στα άμεσα, ούτε στα έμμεσα σχέδιά μου.

4. Προτιμώ να μένω σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη ή σε ένα όμορφο χωριό, παρά να ζω μέσα στο καυσαέριο και τη φασαρία που έχει το κέντρο της Αθήνας. Δεν αντέχω τον πολύ κόσμο και την κίνηση.

Μου αρέσει το καυσαέριο, μου αρέσει η κίνηση, μου αρέσει η φασαρία, μου αρέσει άγνωστοι άνθρωποι να περνούν δίπλα μου. Δε λέω, καλή είναι και η ηρεμία αλλά για δυο μήνες το καλοκαίρι. Άλλωστε, με εκνευρίζει να περπατάω στο δρόμο και να συναντάω συνεχώς γνωστούς και να πρέπει να τους μιλήσω. Γι' αυτό καλύτερα στην Αθήνα, που δεν με ξέρει κανείς και δεν ξέρω και κανέναν παρά κάπου, που θα αναγκαζόμουν να σταματάω σε κάθε τετράγωνο και να λέω χαζές κουβεντούλες με τύπους που συναντάω μόνο στο δρόμο. Όταν θέλω να μιλήσω σε κάποιον, σηκώνω το τηλέφωνο και κανονίζω μια βόλτα. Και μην ξεχνάμε ότι πέρα από την φασαρία και τα σχετικά, η Αθήνα είναι πολύ όμορφη πόλη.

Nικήτης του διαγωνισμού είναι ο jordan dp, ο μόνος που απάντησε σωστά και γι' αυτό το λόγο θα του δωσω το μεγάλο βραβείο.. Jordan κέρδισες έναν πίνακα φιλοτεχνημένο από εμένα. Είναι συλλεκτικά κομμάτια όλοι τους αλλά η αξία τους θα αναγνωριστεί μετά το θάνατό μου, όπως γίνεται πάντα με όλους τους σπουδαίους ζωγράφους.

17 σχόλια:

dr.SeenG είπε...

Χμ...φτου. Είσαι η πρώτη που δεν καταφέρνω να κάνω σωστή πρόβλεψη (μέχρι στιγμής). Αλλά τι να πω;
Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας!!!
Άντε αφού έχασα, σου προσφέρω ένα μασάζ για να δεις πως κρατάω τις υποσχέσεις μου. Και μια παράκληση... μπορώ να έχω κι εγώ μια ζωγραφιά σου; Κι ας μην απάντησα σωστά... pleaseeeeeeeeeee

ποντίκι είπε...

φτου....
σου έχω ένα blog να πάς να δεις..
νομίζω οτι σε ενδοιαφέροι.
http://anythingpet.blogspot.com/

ποντίκι είπε...

χα τώρα είδα έγραψες σχόλιο αλλά σορρυ δεν το πέτυχες.... ούτε εσύ

VagSiok είπε...

Λίγο παράξενο μου ακούγεται αυτό που σου συμβαίνει..
Λοιπόν, να μας δείξεις τον πίνακα κι αν όντως δεν περιλαμβάνει ίσιες γραμμές.. θα σε πιστέψω.. χιχι
Καλό βράδυ..

manolito είπε...

Πολύ καλό! Η τύχη του πρωτάρη; Χε,χε!
Καλό σου μήνα.

Β. είπε...

Ωπωπω... Μας την ειπε ο Αγριοχοιρος... Μπραβο και καλλιτεχνα η Συμπεθερα μου σε λεω!!! Θα αρχισω και γω να ετοιμαζω τα αποκαλυπτηρια :Ρ

Βασικα, καλα ειχα δει διπλα στην Γκουερνικα στο Ρεινα Σοφια..

"By Bourboulitrhra.."

Kαλο Βραδακι!

(jordan_dp) είπε...

και ναι! οι γκαντέμηδες αντεπιτίθενται!!!! πρέπει να κανονίσουμε για τα μεταφορικά για να παραλάβω το δώρο μου ^^

"ζαχαρούλα.." είπε...

ρε γαμώτο εγώ γιατί χάνω σε αυτό το παιχνίδι??

δεν πειράζει.. καλημερούδια!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

βασικά το 1 θα μπορούσε να είναι αλήθεια, το 2 έγινε και το 3 και το 4 θα είναι αλήθεια σε λίγα χρόνια απλά κάνε υπομονή!
Φιλιά

? είπε...

ταλεντάρα-ταλεντάρα! :-p

Leviathan είπε...

proto vraveio!!!!bravo!!!!!to moro mou zografizei kai to vrisko iperoxo!!filia!!

dr.SeenG είπε...

Έχεις προσκλησούλα για παιχνίδι. Φιλιάαααααααα!!!!!!

Μπουρμπουλήθρα είπε...

@ dr.deeng Δεν ειναι οτι προβλεψες λαθος, ειναι που δεν με εχεις ικανη για διασημη και πολυβραβευμενη ζωγραφο και γι'αυτο το λογο δεν μπορεις να αποκτησεις τον πολυποθητο πινακα!! Οσο για το παιχνιδι, θα παιξω βεβαια!

@ ποντικι Κι ημουν σιγουρη οτι το ειχα πετυχη αυτο με το ρεμπεταδικο. Φτουυυυ!

@ vagsiok Γιατι εισαι δυσπιστος? Αληθεια σας λεω!

@ manolito Kαλο μηνα κι σε εσενα και καλο καλοκαιρι!

@ ροδοψαρακι Να και καποια που αναγνωριζει το ταλεντο μου ακομη κι αν χρειαστηκε να το δει με τα ιδια της τα ματια! Φιλακια!

@ jordan dp Και να ο νικητης! Μην ανησυχεις θα στ παραδωσω η ιδια το δωρο!!!

@ ζαχαρουλα Καλησπερα ζαχαρουλα!

@ _st_ Καλως το χαζομπαμπα που αυτην την περιοδο τρεχει και δεν φτανει!

@ νικος.κ Ειμαι - ειμαι!!!

@ leviathan Kαλησπερα και φιλακια!

kat. είπε...

και εγώ πάντως αυτό θα έλεγα οτι είναι η αλήθεια!!!

ουάου!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρες!!!!!!!!!!!!!

koulpa είπε...

χαχα μου φάνηκε αρκετά πιθανο για να είναι η κριμένη αλήθεια..:):)
καλημερούδια:):)

Μπουρμπουλήθρα είπε...

@ kat. Το ουάου kat.υποθετω οτι ταιριαζει στο ''ουαου μιλάω με μια διασημη ζωγραφο?

@ ζαχαρούλα Πολλες καλημερες!

@ koulpa Που χαθηκες koulpa μου τοσο καιρο για αλλη μια φορα?