Παρασκευή, Απριλίου 18, 2008

Το ψέμα κάνει καλό!


''Έλα μαμά,ναι στη σχολή είμαι...'' Νομίζω είναι μια φράση που όλοι αγαπάμε να λέμε στους γονείς μας! Είτε είναι αλήθεια είτε ψέμα. Συνήθως βέβαια ψέμα, γιατί αν τύχει καμιά φορά να πάμε πραγματικά στη σχολή δε μπορούμε να στερηθούμε τη χαρά να πάρουμε τηλέφωνο και να πούμε: ''Ναι μαμά στη σχολή είμαι!'' και αυτό να είναι αλήθεια!!! Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν μπαίνουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες,όπως σε ποιο ακριβώς μέρος της σχολής είμαστε (αίθουσα, τραπεζάκια, κυλικείο, καφετέρια δίπλα απ' τη σχολή κλπ) ή τι ώρα ακριβώς τελειώνει το μάθημα γιατί απλά δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς θα τελειώσει ο καφές!
Επίσης πλάκα έχει όταν εκεί που είναι μαζεμένη όλη η παρέα και γίνεται χαμός, χτυπάει κάποιο κινητό, ακούγεται η μαγική φράση ''Ησυχία λίγο!!!'' και κατευθείαν τηρείται σιγή ιχθύος! Δεν ακούγεται απολύτως τίποτα. Το μόνο που ακούγεται είναι κάποιος να λέει βαριεστημένα: ''Έλα μαμά, σπίτι είμαι...τηλεόραση βλέπω... Τι κάνετε;'' και όλοι οι υπόλοιποι κάνουν διάφορα αθόρυβα πειράγματα τύπου χασμουρητού κι τέτοια!
Όχι και τόσο συνηθισμένη είναι και μια άλλη 'αλήθεια' των φοιτητών: ''Ε μαμά τελικά δε θα έρθω αυτό το σαββατοκύριακο γιατί έχει μια φίλη μου γενέθλια και πρέπει να πάω''. ή όσοι ασχολούνται με κόμματα: ''Έχουμε μια δουλειά με το κόμμα και δε μπορώ να έρθω''.
Τελικά όσο γράφω τόσο περισσότερες ενοχές αισθάνομαι και τόσο στεναχωριέμαι περισσότερο για τα τόοοσα ψέματα που έχω πει αλλά ποιος είπε ότι η ζωή είναι χαρούμενη;; Απλά τη μαμά μου θέλω να καθησυχάσω... Υπόσχομαι όταν με το καλό πάρω το πτυχίο να τα αποκαλύψω όλα αυτά..! Ελπίζω να κάνετε και εσείς το ίδιο..!

11 σχόλια:

Γκρινιάρης είπε...

Χαχα! Μεγάααααλες αλήθειες αυτά τα... ψεμματάκια που γράφεις! Ε, δεν πειράζει, κατατάσσονται στην κατηγορία των αθώων! :)

Rizobreaker είπε...

Όλα θα τα βγάλουμε στη φόρα!!!
Θα βάλω άνθρωπο δικό μου να σε παρακολουθεί και θα δίνει πλήρη αναφορά στους γονείς σου!!
Νομίζεις ότι θα ξεφύγεις???
Εεε?? Θα σε τσακώσω!!! Χαχαχα!

:PP

Γ.Π. είπε...

Όταν είναι οι γονείς στο σπίτι και είσαι στον υπολογιστή (ειδικά τώρα με τα tab) έχεις κλασσικά μια σελίδα τύπου αρχική σχολής, ή κάτι που να μοιάζει "επιστημονικό" και από δίπλα ανοιγμένη/ες εκείνη/ες που σου αρέσει να χαζεύεις! Και αν ρίξει κανένας γονιός καμιά διερευνητική ματιά... με τί ταχύτητα το ποντίκι επαναφέρει την "σχολική" και κρύβει τις άλλες!! Μέσα σε νανοσεκόντ!
Τέλεια είναι φοιτητική ζωή! Και τραγικό λάθος η βιασύνη να αποφοιτήσεις!

fcs είπε...

πολύ καλά τα είπες αγαπητή , δυστυχώς ή ευτυχώς τα "ψεματάκια" αυτά βολεύουν καταστάσεις και συνεχίζονται και επεκτείνονται γιατί πολύ απλά ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ή αν θέλεις ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ)

GouRouni είπε...

από τη σχολή έγραψες το post ε?

:P

Μπουρμπουλήθρα είπε...

@ γκρινιαρης Ευτυχως που υπαρχει και αυτη η κατηγορια γιατι αλλιως... μαυρο φιδι που μας εφαγε!!!!

@ rizobreaker Ψαξε ψαξε δε θα με βρεις!!!

@ καημος Συμφωνω...Τ Ε Λ Ε Ι Α η φοιτητικη ζωη!!!!!!

@ fcs Ακριβως ετσι ειναι!Και εμεις απλα δε θελουμε να στεναχωρουμε κανεναν!!!

@ γουρουνι Τελικα νομιζω με ξερεις πολυ καλα εσυ..!!!

ποντίκι είπε...

εγώ γιατι δεν έκαναφοιτητησκη ζωη, μηπως αυτο φταιει?
καληνυχτα...

geokalp είπε...

τρομερά ήταν που για δύο χρόνια δεν είχα καν τηλέφωνο...
καλά, κινητά... παντόφλες ντεμοντέ ήταν...
δυστυχώς τέτοια συμβαίνουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν παρά μόνο με τις εμφυτεύσεις GPS!!

Β. είπε...

Εγω κανω το λαθος και μενω με τους γονεις μου. Αλλα ναι. Τα ψεματα τους τα ακουνε.

"Ελα μανα.. ναι θα αργησω.. ε τι? εχουμε μεχρι αργα μαθημα. ναι ναι ασε..." -κΛιΚ- "Ελα ριξε ζαρι!!! Ε οχι παλι εξαρες.. με δουλευεις?"

Ή

"Ελα.. ναι ναι δουλευω.. Ασε εχουμε να παρουμε πολλα τηλεφωνα μισο λιγακι (ενα χυμο βυσσινο-ανανα) ναι... ααα οχι, απλα παραγγειλαμε κατι να μην κορακιασουμε..."

Καλα για οταν δε μενω εξω απο το σπιτι εκει να δεις! Ειναι τα υπεροχα ψεματακια καλη τη θεληση!

Μακιααα!

koulpa είπε...

xaxa.. ευτυχώς στην εποχή μου όχι κινητά ούτε καρτοτηλέφωνα υπήρχαν.. οπότε δε βρισκόμασταν και σε δύσκολη θέση..:):)
καλησπερούδια βιαστικά:):)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! φοιτήτρια Νομικής ε;; μπράβο πολύ καλό...ελπίζω να μη λες όμως και συ ψέμματα όπως οι άλλοι δικηγόροι!...όσο για τα ψέμματα τώρα...εγώ πρωσοπικά συχαίνομαι το ψέμμα όσο τίποτε..γιατί έτσι με μάθανε από μικρή....βέβαια έχω αναγκαστεί να πώ ψέμματα πολλές φορές στη ζωή μου...και για πάρα πολλούς λόγους αλλά μετά έχω σιχαθεί τον εαυτό μου όσο τίποτε...γενικά δε μ αρέσει να λέω ψέμματα και κυρίως να μου λένε...αν και έχω συναντήσει δυστυχώς πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου που είχαν το ψέμα καθημερινή τους συνήθεια..και το είχαν κάνει τρόπο ζωής...και αυτό νομίζω είναι κάτι πολύ αρνητικό...που καθόλου δεν τιμά όποιον το κάνει σαν άνθρωπο..άσε που αυτοί οι άνθρωποι (οι...κατασυρρωήν και κατ εξακολούθησην ας το πώ έτσι ψέυτες) κάνουν μακροχρόνια τους άλλους να τους σιχαίνονται και να αηδιάζουν με το χαρακτήρα τους..και τέλος να κόβουν και κάθε σχέση μαζί τους οριστικά...κοινώς να τους αντιπαθούν αφόρητα...και να μη θέλουν επαφές μαζί τους..Αθανασία.