Τετάρτη, Απριλίου 09, 2008

Highland Brigade.


Δεν είδα χθες το Αλ τσαντίρι. Αυτό για να γίνει η σύνδεση με το προηγούμενο post. Άκουσα όμως την εκπομπή που έκανε το συνεταιράκι μου το χαμένο ρόδο. Και ήταν απολαυστική. Αν και είμαι περισσότερο φαν της ελληνικής μουσικής σκηνής, δεν μπορώ να πω όχι σε κομμάτια του Rory Gallagher.
Τις τελευταίες μέρες ακούω μουσική πολύ περισσότερο σε σχέση με παλιότερα. Με αφορμή το winamp που είναι συνέχεια ανοιχτό και την πρόσκληση του geokalp αποφάσισα να παίξω στο blogo-παιχνιδάκι που σε παρακινεί να φτιάξεις το δικό σου συγκρότημα Και εγένετο συγκρότημα με την ευγενική χορηγία της wikipedia.

Το όνομα του group είναι Highland Brigade και είναι αφιερωμένο στον Χαϊλάντερ, τον υπέρτατο ήρωα και στους Brigada μετά από εκβιασμούς που δέχτηκα από τον B.D Foxmoor.
Ο πρώτος δίσκος έχει τίτλο Csaba Horvath, ως ένα μικρό φόρο τιμής στον διάσημο(;) Oύγγρο εφευρέτη και συνάμα πρωταθλητή του κανόε καγιάκ.
Τα τραγούδια του άλμπουμ, έντεκα στον αριθμό, έχουν ως εξής:
1. Three Oaks Township, Michigan. Η οδύσσεια μιας γυναίκας που δεν κατάφερε ποτέ να πάρει το proficiency του Cambridge και έτσι αναγκάστηκε να δώσει για το Michigan.
2. Cuisine en dix minutes. Mε τόσες συναυλίες σπάνια προλαβαίνω να μαγειρέψω και όταν το κάνω φροντιζω να γίνεται μέσα σε δέκα λεπτά πράγμα που μου χάρισε την έμπνευση να γράψω αυτό το μοναδικό τραγούδι.
3. Eric Evans. Όταν ο Eric Clapton ηρθε στη Ελλάδα ερωτεύτηκε τόσο πολύ τη θεία μου την Εύα και άλλαξε το επίθετο του σε Evans για χάρη της.
4. Darwin Mission. Το τραγούδι αυτό αποτελεί το αντίπαλο δέος στο νέο τηλεπαιχνίδι του antenna, γειά σου Δαρβίνε.
5. Felice Cornicola. Ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι βασισμένο στη μελωδία του Feliz Navidad.
5. Ipsh!. Ο δευτερος τίτλος του τραγουδιού είναι i did it again και πρόκειται για διασκευή του oups i did it again. Ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει η Britney Spears αλλα δεν ήρθε στο στούντιο για την ηχογράφηση καθώς ήταν για καφέ στο Los Angeles με την Paris τη Hilton.
6. Szinvapark. Αναφέρεται στο νέο στέκι της Αθήνας κόντρα στην κυριαρχία του allou fun park.
7. Mulukuku. H νέα εκφραση που έχει πλέον αντικαταστήσει το γιούχου είναι το μουλουκούκου. Φήμες τη θέλουν να παίρνει τη θέση και της κουκουρούκου. Oι Highland Brigade ακολουθούν το πνεύμα της εποχής.
8. Baston. Αφιερωμένο στο περίφημο ''Βάστον Τούρκοι τ'άρματα'' που λέγεται πως είπε η Μπουμπουλίνα όταν αντίκρησε το στρατό του Μουσταφά πασά. Οι πηγές παραμένουν μέχρι σήμερα ανεπιβεβαίωτες. Από αύριο βλέπουμε..
9. Pyramid.Ο ύμνος της κινέζικης πυραμίδας που προσφάτως ανακάλυψε ο Λιακόπουλος και έδειξε το αποκλειστικό βίντεο με τους εξωγήινους να την επιτάσσουν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα στην τελευταία του εκπομπή.
10. Nisava. Επεξηγηματικό τραγούδι για το νισάφι στην αμπελοκηπική διάλεκτο. Ουδεμία σχέση έχει με την αυτοκινητοβιομηχανία nissan.
11. The red hand gang. Με σεβασμό στη συμμορία που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Σύμφωνα με χειρόγραφο του Ζαχαριάδη, όλα τα μέλη της συμμορίας οφείλουν να βάφουν τα χέρια τους με κόκκινη ανεξίτιλη λαδομπογιά.
O δίσκος λίγα λεπτά αφ'ότου κυκλοφόρησε, πούλησε 150 εκατομμύρια αντίτυπα και έγινε 300 φόρες πλατινένιος ξεπερνώντας το ρεκόρ που προηγουμένως κατείχε ο Εθνικός Σταρ με το άλμπουμ ''Τα συλλεκτικά''.

Update: Αντιγράφω με τη σειρά μου τις οδηγίες
1. Μπαίνεις στο wikipedia.
2. Αναζητάς την επιλογή “random article” (πάνω αριστερά).
Πατάς μια φορά.
Το λήμμα που θα βγει είναι το όνομα της μπάντας σου.
3. Πατάς άλλη μια φορά το “random article”.
Το λήμμα που θα βγει είναι ο τίτλος του άλμπουμ της μπάντας σου.
4. Πατάς “random article” άλλες έντεκα φορές.
Τα λήμματα που θα βγουν είναι το track list του άλμπουμ.
5. Καλείς άλλους πέντε να κάνουν το ίδιο.

8 σχόλια:

koulpa είπε...

xaxa ..πολύ καλό.. ευριματικότατο.. το ανέβασες σε άλλα επίπεδα το παιχνίδι..:):)
Την καλημέρα μου:):)

Μπουρμπουλήθρα είπε...

@ koulpa ευχαριστω koulpa μου. Καλημέρα κι απο εμενα.. :-))

Κατουρημένη ποδιά είπε...

για τους moloko τι εχεις να πεις??

Β. είπε...

Λιγο πριν να φυγω για να καταθεσω και γω το αγωνιστικο πνευμα και το "γαρυφαλλο" μου στις καλπες της Ν.Ο.Π.Ε Θεσσαλονικης...
Το παμε, θα γεμισουμε τις καλπες γαρυφαλλα σημερα!!

Οσο για το ποστ.. Δεν εχω γελασει τοσο πολυ με αλλο, και με ιντριγκαρεις, που λεει και ενα φιλτατο γουρουνι, να κανω και γω την δικια μου μπαντα, η οποια θα εχει και πρωτο ονομα στην Εκπομπη (μαζι με τους Highland Bridge) και θα ειναι floor manager τους η Ανθουλα!

Συνεταιρακι, παμε για μεγαλες δοξες λεμε με την μπιζνα που ανοιξαμε!!

Την αγωνιστικη καλημερα και απο την Πανσπουδαστικη του Οικονομικου Θεσσαλονικης!

Achilleas είπε...

Bασικά δεν καταλαβαίνω τι κάνετε εδώ αλλά επειδή μου αρέσει να χώνομαι απρόσκλητος...θα χρησιμοποιήσω μια ατάκα του μέγιστου, μοναδικού, ανεπανάληπτου Homer Simpson:


I don't know what that is (you are doing here -ταιριάζει καλύτερα-) so I'm going to say YES

:PP

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρες..καλημέρες... καλημέρες..!!!!

GouRouni είπε...

ωραίο κείμενο :)... μου άρεσε που ασχολήθηκες πολύ για να το διασκεδάσεις... το έχουμε χάσει αυτό το συναίσθημα

Χαμένο ρόδο να ακούς τα γουρούνια :P

geokalp είπε...

πολύ καλή είσαι!